ΚΗΠΟΙ // ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ // ΓΗ & ΦΥΣΗ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Το καλοκαίρι τελείωσε και εσύ επέστρεψες σπίτι, στη δουλειά και στην καθημερινότητα σου. Τι γίνεται όμως με τα φυτά που έχεις στο μπαλκόνι; 

(πηγή: bonsaiforum.gr)
Εννοείται πως έψαξες για διάφορες πατέντες για διατήρηση της υγρασίας στα φυτά, για να μην τα χάσεις κατά την απουσία σου. Το Blog suxumuxu τα λέει πολύ καλά σε περίπτωση που σου ξέφυγε καμιά. Μια οικονομική λύση είναι τα μπουκάλια με νερό ανάποδα καρφωμένα στη γλάστρα σε πλήρες ενυδατωμένο χώμα. Τουλάχιστον για 5 μέρες θα τα καταφέρουν τα φυτά σου χωρίς έξτρα πότισμα.


Ποιοι κίνδυνοι όμως παραμονεύουν;

Πρώτα από όλα είναι να μην πιάσει καμίια πατέντα και τα φυτά να ξεραθούν ή να χαροπαλεύουν. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Γεμίζεις την λεκάνη της σφουγγαρίστρας με νερό μέχρι επάνω με νερό και βυθίζεις την γλάστρα μέχρι να καλυφθεί αρκετά η επιφάνεια του χώματος με νερό. Μην φοβάσαι δεν θα φύγει το χώμα, γιατί είναι ξερό και έχει γίνει μια μάζα. Σε λίγο θα δεις μπουρμπουλήθες με αέρα να βγαίνουν. Είναι τα κενά με αέρα που υπάρχουν στο χώμα που γεμίζουν με νερό. Όταν τελειώσει αυτό το φαινόμενο σημαίνει οτι έχει ενυδατωθεί πλήρως το χώμα στην γλάστρα και ο ασθενής θα ζήσει. 


Tip #1: Αυτή την διαδικασία μπορείς να την επαναλάβεις όσες φορές θέλεις κυριώς τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν χάσεις λίγο χώμα μέσα στο νερό, συμπλήρωσε λίγο στη γλάστρα.


Το δεύτερο και χειρότερο είναι να παραποτιστούν τα φυτά...Και αυτό σημαίνει προσβολές από εχθρούς και ασθένειες που ξεσπαθώνουν με την υγρασία.


Tip #2: Καταγράψτε τα συμπτώματα του φυτού σας, πάρτε δείγματα από φύλλα ή τραβήξτε φωτογραφίες και πηγαίνετε στον κοντινότερο γεωπόνο για να σας δώσει κάποιο σκεύασμα. Βέβαια υπάρχουν και οι εναλλακτικές αντιμετωπίσεις.



και καλή επιτυχία!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας λοιπόν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© garden for zoey , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena